środa, 14 lutego 2018

Ciasteczka kakaowo-orzechowe


Ciasteczka kakaowo-orzechowe
- pół kostki miękkiego masła
- 3/4 szklanki cukru
- 1 jajko
- 30 dag masła
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki kakao
- orzechy (laskowe lub nerkowca)
Wszystkie składniki zmiksować, piec w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut.

Nasiona i orzechy niezawierające kwasu salicylanowego orzechy laskowe, orzechy nerkowca, słonecznik, mak i orzesznik jadalny.
Zabronione: migdały, orzechy archaidowe w skórce, orzechy brazylijskie, orzechy macadamia, orzeszki piniowe, orzeszki pistacjowe.
Zawartość średnia salicylanów: sezam, orzechy, wiórki kokosowe (suche).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz